Zelený mladý ječmen
Zelený ječmen
vhodná superpotravina(Green foods) pro efektivní očistu organismu od toxických látek - detoxikacee. Ze zeleného ječmene si vyrobíme enzymatickou šťávu přidání prášku ( sušená šťáva nebo drcená tráva ) jedné čajové lžičky a rozmýcháme ji ve 200-300ml vody, nejlépe pramenité. Mladý zelený ječmen a jeho výhonky se sklízejí ve vzrůstu mezi 15-25cm, kdy ječmen obsahuje maximum účinných látek, takto si můžete ječmen pěstovat i my sami doma. Tento způsob výroby a konzumace již používají lidé po staletí z oblasti Číny a Japonska a to jeden z důvodů, proč se dožívají tak vysokého věku. Při užívání šťávy ze zeleného ječmene může do jít k přechodnému zhoršení příznaků nemoci. Můžeme dostat zácpu nebo projem. Doporučujeme zvýšit příjem tekutin ( tím dojde ke zlepšení odchodu toxických látek z těla ) a snížit denní dávku na polovinu až do doby, kdy se stav stabilizuje.
Základní druhy mladého ječmene
· "sušená lisovaná šťáva" je vylisovaná z výhonků mladého zeleného ječmene ( nejkvalitnější šušené šťávy pochází z USA - Utah)
· "drcená tráva" sušené mladé výhonky zeleného ječmene následně drcené na prášek ( mají vysoký obsah vlákniny, u některých lidí může vyvolávat potíže s trávením)
· ječmen obohacený o další přírodní látky ( např. slupky z hnědé rýže atd.)
Více informací o rozdílu sušené šťávy a drcené trávy z mladého ječmene. ( sušení vylisované šťávy trvá 3 až 5 sekund při teplotě 31°C ) dojte tak k extrakci vody a výsledkem je velmi výživný ječmenný prášek a jsou zachovány vitaminy a další enzymy. Pro přípravu prášku z ječmena a vody je nejlepší použít shakers mřížkou pro důkladné rozmýchání.
Mladý ječmen - účinky:
· startuje detoxikace organismu
· antioxidant
· podporuje imunitu
· vhodnou součástí prevence proti rakovině, srdečně cévních chorobám a cukrovky
· zlepšuje stav paradentózy
· eliminuje nepříjemné tělesné pachy
· napomáhá při léčbě neplodnosti
· patří k ochlazujícím potravinám, je proto vhodný zejména pro horké a letní dny
· vylepšuje stav problematické pokožky, čistí pleť při akné, napomáhá léčbě ekzémů a lupénky
· vhodná kombinace s chlorellou ( dochází k synergickému působení obou složek)
· vhodný doplněk při redukčních dietách a hubnutí ( díky detoxikaci a přísunu vitaminů , minerálů, amynokyselin a enzymů..)
· proti stárnutí
· neobsahuje lepek
· působí synergicky s užíváním chlorelly
· urychluje hojení ran a popáleniny ( i spálená pokožka při opalování )
· snižuje únavu a deprese a zlepšuje usínání ( díky hormonu serotonin )
· brání překyselení organismu
· léčba chudokrevnosti ( anémie )
Preventivní úžívání ječmene doporučujeme pro těhotné ženy, děti, sportovce i staré lidi.
TIP: Použití ječmene na péči o pleť:
z ječmene si uděláte velmi levnou, přírodní a účinnou masku, tím že ho smícháte s kvalitním olejíčkem a to vše natřete na tvář a dekolt a necháte cca 15 minu nebo i více působit . Pleť je hladká a omládne. Každopádně pokud má kdokoliv jákekoliv kožní problémy můžete aplikovat též na celé tělo.
Mladý ječmen obsahuje látku 2´0 glykosilvitexan, která sama o sobě je více než 200 x účinnějším antioxidantem, než například známý vitamín E. Spolu s obsahem celého komplexu karotenů a karotenoidů zajišťuje stabilní fotoprotekci. Pleť bez ochrany antioxidantů stárne mnohonásobně rychleji.
Zelený jačmeň
vhodná superpotravina ( Green food ) na efektívnu očistu organizmu od toxických látok . Zo zeleného jačmeňa si vyrobíme šťavu pridanie prášku ( sušená šťava Zelený ječmennebo drvená tráva ) jednej čajovej lyžičky a rozmýcháme ju v 200 - 300ml vody, najlepšie pramenitej . Mladý zelený jačmeň a jeho výhonky sa zberajú vo vzraste medzi 15 - 25cm , kedy jačmeň obsahuje maximum účinných látok , Takto si môžete jačmeň pestovať aj my sami doma . Tento spôsob výroby a konzumácie už používajú ľudia po stáročia z oblasti Číny a Japonska a to jeden z dôvodov , prečo sa dožívajú tak vysokého veku .
Základné druhy mladého jačmeňa
· sušená lisovaná šťava je vylisovaná z výhonkov mladého zeleného jačmeňa ( najkvalitnejšie sušená šťava pochádza z USA - Utah )
· " drvená tráva " sušené mladé výhonky zeleného jačmeňa následne drvené na prášok ( majú vysoký obsah vlákniny , u niektorých ľudí môže vyvolávať problémy s trávením )
· jačmeň obohatený o ďalšie prírodné látky ( napr. šupky z hnedej ryže atď )
Viac informácií o rozdiele sušenej šťavy a drvené trávy z mladého jačmeňa . ( sušenie vylisovanej šťavy trvá 3 až 5 sekúnd pri teplote 31 ° C ) dôjde tak k extrakcii vody a výsledkom je veľmi výživný jačmenný prášok a je zachovaný vitamín a ďalšie enzýmy .