Xilitol - březový cukr ( dřevný cukr )

21.01.2016 16:35

Březový cukr je přírodní sladidlo které se získává z kůry a dužiny břízy nebo stvolů kukuřice. Takto získaný březový cukr má o cca 30% méně kalorií než rafinovaný cukr a je vhodný i pro diabetiky. Březový cukr má GI 7, bílý rafinovaný cukr má GI 70.

Xilitol - březový cukr a jeho účinky:

  • nekazí zubní sklovinu
  • brání vzniku zubního plaku
  • nepřekyseluje organismus
  • podporuje trávení
  • podporuje proces hubnutí
  • sladidlo pro diabetiky
  • pomáhá udržet optimální PH v ústech
  • zvyšuje obranyschopnost organismu
  • nezvyšuje hladinu cukru v krvi
  • pomáhá při paradentóze
  • přispívá k hojení ran
  • antibakteriální účinky
  • solný roztok s obsahem xylitolu snížuje nitrooční tlak

Použití: do čaje, kávy na pečení, v teplé i studené kuchyni
Dávkování: jako bežný cukr v poměru 1 : 1
Chuť: je velmi podobný cukru a stejně sladký
Kontraindikace: projímavé účinky při nadměrné konzumaci