Ostropestřec & Kozinec blanitý & Chitosan & Kurkumin

03.03.2015 23:49

Přinášíme vám zcela novou kombinaci extraktů, která vám pomůže zregenerovat jaterní tkáň a udržet ji po dlouhou dobu v dobré kondici. Naleznete v ní ostropestřec mariánský, kořen kozince blanitého, kořen kurkumovníku dlouhého a chitosan. Tyto extrakty s vysokým obsahem účinných látek navzájem podporují svou účinnost.

Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) je 60 – 150 cm vysoká rostlina z rodu hvězdicovitých, která má purpurově červené až fialové květy. Ačkoliv roste i v našich končinách, je zde pouze zdomácnělý. Ostropestřec původně pochází z malé Asie, Středomoří a z Kanárských ostrovů.

Historie užívání:

Tradičně se ostropestřec mariánský používá již od antiky, kdy jej tamní lékař Dioskorides užíval po hadím uštknutí a na onemocnění jater. Římský léčitel Plinius o ostropestřci tvrdil, že podporuje „odtok žluči“. Ve středověku byl známý jako „Kristova koruna“ a felčaři jej užívali na všechny potíže s břišní dutinou, játry a vysokým krevním tlakem. Do jeho léčivého spektra patřily i melancholie a deprese. Později bylo zjištěno, že ostropestřec je výjimečnou bylinou, pokud jde o léčbu jater. V 17. století jej britský lékař Nicholas Culpeper používal na léčbu žloutenky.Ostropestřec mariánský se však  musí pro dosažení pozitivních výsledků využívat nejlépe dlouhodobě, ideálně několik týdnů či měsíců. Během léčby by bylo nejlepší vyvarovat se požívání alkoholu, ale i potravin, které obsahují vysoké množství tuků.

Silymarin:

Silymarin je účinná látka z ostropestřce mariánského, který je cenný, protože obnovuje jaterní tkáň. Tak aby byl Silymarin 100% učinný musí obsahovat standardizovaný  Silibinin (též silybin) ,který je hlavní účinnou složkou silymarinu, extrahovaného a standardizovaného ze semen ostropestřce mariánského (Silybum marianum). Jedná se o jeden z flavolignanů, které tato semena resp. silymarin obsahují (dále obsahují isosilibinin, silikristin a silydianin). Samotný silibinin je směsí dvou diastereoizomerů silibininu A + silibininu B přítomných v přibližně stejném molárním poměru Pouze Silibinin (silybin) a jeho diastereoizomery vykazují ochranný účinek ve vztahu k jaterním buňkám (je hepatoprotektivem), který byl prokázán jak u živočichů (in vivo), tak in vitro. Nízké hodnoty této látky pod 150mg v DDD  jsou pro revitalizaci jater pouze minimálně účinné. Je vhodné jej užívat při všech jaterních obtížích, zejména po chemoterapiích, při obezitě, po užití alkoholu nebo drog a po otravách.

Játra máme v organismu jen jedny a jsou nepostradatelným orgánem. Při selhání jater nás může zachránit pouze jejich transplantace, a proto se musíme o svá játra dobře starat. Játra jsou detoxikačním orgánem našeho těla. Slouží jako zásobárna železa, glykogenu a vitamínů v těle. Syntetizuje se v nich bílkovina krevní plazmy.

Ostropestřec mariánský dovede uvolnit a pomoct vyloučit toxiny usazené v játrech a tím je pročistit. Tím jim pomůže správně plnit svou funkci a odlehčí jim od zátěže.

Kdy a jak ostropestřec pomáhá:

    Detoxikace jater a těla – zbavuje toxinů a těžkých kovů.
    Cirhóza a steatóza jater.
    Žloutenka – virová hepatitida.
    Infekční mononukleóza.
    Zmírňuje následky chemoterapie.
    Napomáhá regeneraci jater po užití alkoholu, drog a při otravách.
    Žlučníkové kameny a kolitidy.
    Onemocnění dvanáctníku a slinivky.
    Poruchy trávení.
    Toxické poškození ledvin.
    Ucelózní kolitida.

Kozinec blanitý:

Kozinec blanitý (Astragalus membranaceus) je další složkou přípravku Organic Milk Thistle Extrakt & Kozinec blanitý & Chitosan & Kurkumin. Patří do čeledi bobovitých a má modré motýlovité květy. Kozinec blanitý obsahuje astragalový polysacharid, isoflavonoidy, triterpeny a kyselinu aminomáselnou. Tento komplex účinných látek podporuje činnost ledvin, jater a srdce. Posiluje imunitní systém, chrání organismus před viry a udržuje dýchací cesty v dobré kondici. Zároveň se kozinec blanitý řadí mezi adaptogeny, jež napomáhají organizmu vyrovnávat se s každodenními i mimořádnými stresovými situacemi.

Chitosan:

Chitosan je přírodní vláknina na bázi polysacharidu, který se získává deacetylací chitinu. Má specifickou strukturu, která na sebe dovede navázat jedovaté látky v těle a tím ho detoxikovat. Chitosan napomáhá správnému trávení, reguluje biorytmy a urychluje uzdravení organizmu. Dovede snižovat hladinu škodlivého cholesterolu, protože podporuje jeho přeměnu na žluč, zároveň jej pomáhá odvádět z těla pryč. Podobně snižuje vstřebávání tuku v těle, čímž napomáhá hubnutí.

Organic Curcumin:

• chrání kardiovaskulární systém tím, že snižuje hladinu  cholesterolu v séru (přes zvýšení průtoku žluči) a inhibuje agregaci krevních destiček
• in vitro a in vivo: chrání proti HIV – působí jako biologická odezva pro modifikátory: zvyšuje sdružené molekuly receptorů CD-4 a CD-8 (receptory zvyšují odolnost vůči infekčních nemocem, nádorům a radiačnímu poškození)
• používá se jako lék na žloutenku a onemocnění jater
•zlepšuje fungování jater a ledvin
• zvyšuje průtok žluči do střeva – což pomáhá snižovat hladinu cholesterolu
• při užívání 4 až 6 měsíců má silné trvalé účinky proti nemocem způsobenou Candida albicans (druh kvasinky, jenž u lidí způsobuje ústní a genitální houbové infekce)
• podporuje činnost správného energetického metabolismu
• pomáhá při trávení všech tří základních složek potravy – bílkovin, sacharidů i tuků

• snižuje artritické a revmatické bolesti kloubů
• jeho silné protizánětlivé účinky napomáhají při hojení zánětů, otoků a zlomenin
• má proti parazitní, antibakteriální, antimykotické účinky– pomáhá léčit nehtové plísně a kvasinky
• zlepšuje zažívací potíže – poruchy trávení, plynatost a nadýmání
• má terapeutické účinky proti Crohnově nemoci a IBS (syndrom dráždivého tračníku)
• pomáhá při ulcerózní kolitidě (chronické onemocnění střevní sliznice)
• urychluje hojení ran
• zlepšuje neurologické poruchy
• snižuje dopady Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby
• pomáhá bojovat proti cystické fibróze, lupusu, kožním nemocem, chronické únavě, a také  fibromyalgii (mimo kloubní revmatismus)
• jeho užívání pomáhá kuřákům, má mutagenní účinek (DDT) – proti karcinogenní účinky, hlavně v ústní dutině, jícnu, žaludku a vylučovací soustavě (rakovina močového měchýře), kdy tato nemoc postihuje především kuřáky
• pomáhá při kožních onemocněních – lupénka, sklerodermie a dermatitidy
• zlepšuje a působí preventivně proti vzniku šedého zákalu
• pomáhá při cukrovce typu II
• čistí krev, ohřívá ji a stimuluje tvorbu nové krevní tkáně
• pomáhá uvolňovat bolest a napětí ve svalech
• snižuje výskyt srdečních onemocnění
• pomáhá při Sinusitidách, infekce, které jsou způsobeny patogenními mikroorganismů (viry, bakterie, nebo plísně) a způsobují občasné ucpání dutin a záněty kdy vedlejších nosních dutina. A tím vyvolávají kašel nebo astma. Pomáhá také zánětů středního ucha
• snižuje výskyt rakoviny, zejména rakoviny gastrointestinálního traktu (krvácení do GIT)

Kurkuminoidy navíc prokázaly schopnost inhibovat mutageneze a karcinogeneze u laboratorních zvířat, i když se dostanou do kontaktu se škodlivinami z cigaret (dehet a další škodlivé látky) a inhibují aflatoxiny (zpomalují některých procesy v organizmu). Pozitivně také působí proti silnému karcinogenu z plísně Aspergillus parasiticus, která se běžně nachází v kukuřici a arašídech. Kurkuminoidy působí v trávicím traktu tak, že zabraňují růstu patogenních bakterií a navíc s velkou účinností likvidují plísňové a střevní parazity.

Organic Milk Thistle Extrakt & Kozinec blanitý & Chitosan & Kurkumin

Všechny účinné složky tohoto přípravku se doplňují svými účinky. Obnovují jaterní tkáň a chrání ji před dalším poškozením. Aby mohla játra správně fungovat, potřebují ulevit od nánosů toxických látek, proto i když nemáte problémy s játry, kůra z ostropestřce prováděná 2 – 3x do roka vám pomůže preventivně játra detoxikovat a uchovat je v dobrém zdraví do vysokého věku. Ostropestřec mariánský se musí využívat nejlépe dlouhodobě, ideálně několik týdnů či měsíců. Během léčby by bylo nejlepší vyvarovat se požívání alkoholu, ale i potravin, které obsahují vysoké množství tuků.

Jestliže trpíte jakýmkoliv onemocněním jater, jistě jste již o pozitivních účincích ostropestřce na ně slyšeli. Užívejte jej tak dlouho, jak bude potřeba, aby se vaše jaterní tkáň detoxikovala o obnovila. A nezapomeňte, játra máte jen jedny.