Naturgreen®HairReVital & Anti Gray Hai

06.02.2019 15:42

Věk a genetika hraje při vypadávání vlasů roli, ale bylo prokázáno, že hlavním mechanismem vypadávání vlasů je hormon testosteron. Testosteron je přeměněn enzymem 5-alfa - reduktázou na dihydrotestosteron, nebo DHT, čímž se zkracuje růstová fáze vlasů a zmenšuje se velikost vlasového folikulu, dokud není schopen produkovat viditelné vlasy. Růst nových vlasů se nakonec zastaví úplně.Podle výzkumníků se vitamin B6 váže na receptory hormonů, jako je testosteron, což sníží jejich účinky.

Biotin Vitamín B7: říká se mu „vitamin pro krásu“. Udržuje zdravou kůži, vlasy a nehty, sliznici. Dodává energii nervům, reguluje hladinu krevního cukru (důležité pro diabetiky), pomáhá tělu využívat sacharidy, tuky a bílkoviny, udržovat zdravou střevní flóru. Zlepšuje stav při migréně, chronické únavě, některých alergiích. Nedostatek signalizuje mastná či suchá kůže, lámavé nehty, duševní únava, bolesti svalů . Projevuje se také vyrážkou v oblasti obličeje, vypadáváním vlasů, nerovnoměrným rozvrstvením obličejového tuku, ale také některými neurologickými projevy (mravenčení končetin) a depresemi či halucinacemi. Biotin je jedním z mnoho vitamínů, které hrají roli při růstu zdravějších a pevnějších vlasů. Biotin, zaručuje správné vstřebávání vitaminu C a dalších látek, jež se starají o zdraví vlasové pokožky, což je základním předpokladem pro bezchybný růst vlasů. Spolu s provitaminem A neboli beta-karotenem zodpovídá rovněž za keratinizaci, která je zárukou síly a odolnosti vlasů a nezbytný, stejně jako pro zdravé nehty, kůži a nervy. Biotin také stimuluje tvorbu hormonu melaninu a tím zastavuje tvorbu předčasných šedin ve vlasech.Absolutně nezbytný je biotin pro správnou strukturu kůže. Má ochrannou roli, pleť chrání před škodlivým vlivem okolního prostředí, působí jako prevence vzniku seboroické dermatitidy a nadměrného vysoušení pleti. Podobně aktivní složkou je síra, která se účastní syntézy kolagenu a jeho dozrávání. Díky tomu napomáhá pleť udržet zdravou. Tablety biotinu se doporučují jak ženám, které začaly vlasy ztrácet např. kvůli hormonálním změnám (stres, přechod, těhotenství a podobně), ale i mužům, kteří plešatí vlivem hormonu testosteronu nebo díky genetickým předpokladům

Voda nad zlato

Voda je pro zdraví vlasů důležitá, a to z několika důvodů. Vlasy jsou tvořeny z jedné čtvrtiny z vody. Už jen tato skutečnost by měla jasně ukazovat, jak důležitá je voda pro vlasy. Voda přenáší životně důležité vitamíny ke kořenům vlasů a hydratuje celý vlas zevnitř. Voda je hlavním zdrojem energie pro buňky vlasů, včetně buněk, které jsou zodpovědné za nový růst vlasů. Voda také očišťuje tělo od znečišťujících látek, které také způsobují vypadávání vlasů. Bez vhodné hydratace bude patrná suchost ve vlasech a pokožce, kterou lze zvrátit pitím 8 až 10 sklenic vody denně. Pokud osoba trpí dehydratací, těžko se dostane ze zásob vody něco ke vlasům. Pokud je přísun vody nízký, musí tělo rozdělit vodu pro důležité části těla, jako je mozek a srdce. Toto vede k nadměrnému padání vlasů, protože vlasy vlastně umírají žízní. Růst vlasů se zpomaluje, protože kořínky nejsou dostatečně hydratované, aby stimulovaly nový růst vlasů. Denně byste měli vypít okolo 2–3 litrů čisté pramenité vody. Doporučujeme pít zde tuto vodu.


Všechny složky v přípravku Naturgreen®HairReVital & Anti Gray Hair  se ve vzájemné synergii podporují a vyživují Vaše vlasy, pleť a nehty zevnitř, protože jestliže je chcete mít krásné, musíme naše tělo očistit a harmonizovat od  jeho vnitřní soustavy. Až poté až nastupuje výživa a případné pěstící preparáty, které se aplikují na naše vlasy, pleť a nehty zvnějšku.