Lichořeřišnice

24.10.2016 22:39

Lichořeřišnice tinktura - Tropaeolum Majus (Lichořeřišnice větší). Tato bylinka z Jižní Ameriky se využívá pro značné antibiotické účinky. Užívané části jsou semena, květy a listy. Lichořeřišnice působí značně antibioticky se širokým spektrem zejména v oblasti urogenitálního aparátu. Působí na stafylokoky, streptokoky, proteus, E-coli a další druhy bakterií, lokalizované zejména v močových cestách. Působí na akutní i chronické záněty urogenitálního aparátu. Účinek přichází již do dvou hodin po podání, vrcholu dosahuje účinek po hodinách, ale po 16 hodinách účinek odeznívá. Je proto vhodné denní dávku rozdělit nejméně na dvakrát. Přípravek se osvědčil i při léčbě zánětu prostaty. Méně účinná je také proti infekcím dýchacího aparátu. Prokázaný je účinek lichořeřišnice proti padání vlasů a proti lupům. Celkově stimuluje imunitu. Účinná je proti žaludečním vředům a zánětům vaječníků.

Indikace byliny:

při zánětech močového měchýře
akutní i chronické záněty
netoxický
bez omezení věkem
nevytváří se na něj rezistence
snadné a praktické dávkování
bez předpisu
Kontraindikace: Nejsou známy případy nežádoucích interakcí na léky či potravinové doplňky. Nejsou známa omezení v době těhotenství, nebo při kojení.

Nežádoucí účinky: nejsou nejsou známy případy předávkování lichořeřišnicí ani jakýchkoliv nepříznivých účinků. Při zvýšené náchylnosti k alergiím je vhodné aplikovat v kombinaci se šišákem bajkalským.

Podmínky pro dosažení maximálního účinku:

preparát musí být podáván v intervalu 8 hodin
v jedné kůře aplikujte nejméně 10 dnů
celková doba léčby týden po vymizení příznaků
nejsou známy případy předávkování
Vhodná je kombinace s antibiotiky, protože urychluje a rozšiřuje jejich účinek.

Lichořeřišnice bylinný extrakt - Tropaeolum majus

Močové cesty

Lichořeřišnice větší - Tropaeolum majus: V herbářích se o lichořeřišnici hovoří jako o „rostlinném antibiotiku“, používaném zejména v oblasti urogenitálního a dýchacího aparátu. Literatura hovoří o účincích na akutní i chronické záněty. Využitelná je lichořeřišnice také na záněty dýchacího aparátu. Tinktura se používá také proti padání vlasů. Vhodné používat pro zesílení účinku antibiotik.

Obsah:

 

1 tobolka

 

Denní dávka

2 tobolky

% DDD

Denní doporučená dávka

Lichořeřišnice standardizovaný extrakt

200 mg

400 mg

Není stanoveno

Vitamín C

100 mg

200 mg

250 % DDD

Složení: želatinová tobolka, Lichořeřišnice (Tropaeolum majus) standardizovaný extrakt, vitamín C (kyselina L-askorbová), mikrokrystalická celulóza

Doporučené dávkování: 2 x denně 1 tobolka, nepřekračujte doporučené denní dávkování. Podávejte v jedné fázi ještě 10 dnů po vymizení příznaků.

Skladování: Uchovávejte v suchu při pokojové teplotě. Neskladovat na přímém slunci a v mrazu.

Všeobecná upozornění: Doplněk stravy. Není vhodné pro děti do tří let, těhotné a kojící matky. Ukládat mimo dosah dětí! Nenahrazuje pestrou stravu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Obsah: 60 tobolek