Açaí Berry prášek

26.01.2018 18:41

Acai 100 % přírodní

Acai 100% BIO Juice přírodní šťáva nebo Açaí Berry prášek koncentrát 10:1

Dodává vašemu tělu energii a detoxikuje organizmus

Čistá přírodní šťáva z bo bul í  Acai nebo prášek dodá Vašemu tělu dodá spoustu tolik potřebných živin vyčistí ho od vo lných radikálů a pomůže Vám užívat si života plnými doušky. Ideální pro sportovce, kteří potřebují zamezit překyselování svalů. 

 

Acai (Euterpe oleraceae) je pomalu rostoucí palma z čeledi arekovitých, která dorůstá výšky 15 – 25m a rostou na ní v trsech bobulovité, peckovité plody o velikosti hroznového vína, které mají tmavě purpurovou barvu. Acai pochází z brazilské oblasti Pará v Amazonii.

K Acai se váže legenda jihoamerických indiánů. V ní se praví, že kdysi dávno velký indiánský kmen Itaki, žijící v oblasti Pará v Amazonii, trpěl hlady. Jeho náčelník Tupa se dlouho rozhodoval, jak problém s hladem vyřešit až vydal ve vesnici nařízení, že každé nově narozené dítě bude obětováno, aby se kmen již dál nerozrůstal. Ještě tentýž den náčelníkova dcera Iaca porodila krásné děvčátko, které bylo dle zákona zabito tambémmem (indián, co má nestarosti zabíjení dětí). Mladá dívka od té doby neutišitelně plakala a prosila boha, aby jejímu otci pomohl najít nějakou jinou cestu z jejich problému, aby už nemuselo žádné dítě zemřít. Jednou v noci slyšela dětský pláč, vyběhla ze svého obydlí a nalezla tam svou mrtvou dcerku, jak stojí u palmy Rozběhla se za ní, ale dítě zmizelo a Iaca omdlela. Když ji ráno našli, objímala s úsměvem palmu a hleděla nahoru na její plody. Indiáni bobule sklidili a vylisovali z nich štávu kterou na počest náčelníkovy dcery pojmenovali Acai (Iaca pozpátku). Náčelník ještě téhož dne zrušil svůj krutý zákon a kmen Itaki měl dostatek potravy  pro všechny. 
 

Některé prokázané účinky Acai:

  • detoxikuje organizmus
  • pomáhá nastartovat správný hubnoucí proces v těle - stimuluje metabolizmus
  • brání bolestivému překyselování svalů u sportu
  • dodává tělu zdravou energii
  • má vysokou výživovou hodnotu
  • posiluje imunitu a je vhodná i při rekonvalescenci po nemoci
  • zásobuje tělo antioxidanty
  • spomaluje proces stárnutí
     

Výjimečnost Acai spočívá v její výživové hodnotě. V  plodech nalezneme dostatek zdravé energie, komplex antioxidantů, jako jsou vitamín A, E, C a flavonoidy. Bobule Acai obsahují také vitamíny skupiny B a minerála stopové prvky (mangan, hořčík, fosfor, draslík, vápník, měď, molybden a železo). V neposlední řadě v ní nalezneme bioaktivní látky: kumarin, kyselinu vanilovou, nenasycené mastné kyseliny, epikatechin a další.

Celý tento výživný komplex způsobuje, že užíváním Acai komplexně detoxikujete celé Vaše tělo a zbavíte se volných radikálů. Velmi dobrá je Acai také pro sportovce, kterým pomáhá zamezit bolestivému překyselení svalů a zlepšuje jejich výkonnost. Vitamíny a další bioaktivní látky v Acai zpevňují a chrání Vaše cévy a zpomalují proces stárnutí organizmu.

Acai se díky stimulaci metabolismu používá také jako podpůrný prostředek k hubnu, ke kterému ale vždy patří zdravá, vyvážená strava a dostatek pohybu. Vláknina a nenasycené mastné kyseliny totiž zrychlí metabolismus a tento proces Vám pomůže lépe spalovat tuky a vytvářet svalovou hmotu. Uložený tuk Acai pomůže proměnit na energii, která udrží Vaše tělo déle aktivní a kromě toho Acai zvyšuje Vaši výrdž, protože se ve svalech nebudou hromadit metabolity v podobě kyseliny mléčné, které způsobují bolestivost svalů.

Vzhledem k tomu, že Acai i skvěle chutná po třešních a ostružinách, se prohnala celým světem „Acai horečka“ a díky tomu se dnes tyto bobule zpracovávají do velkého množství různých nápojů a výživových doplňků, jako třeba Acai Berry Thin na hubnutí

Jak Acai juice  užívat?
Doporučujeme pít 2 až 3 krát denně 30-40  ml, nejlépe s každým jídlem nebo 2 x 60 ml (u snídaně a večeře)
 

Novinka v nabídce  Açaí Berry prášek koncentrát 10:1 z plodů tropického ovoce vyrobený vakuovým vymrazováním. 

Jak užívat Acai berry prášek 

Dospělí 1 – 2x denně 1g (1 zarovnaná čaj.lžička) a promíchejte v šejkru. Přimíchejte 1 lžičku do ovocné šťávy, džusu, mléčného nebo ovocného koktejlu, jogurtu, apod. Děti od 6 let užívají půl čaj. lžičky 1 – 2x denně. Zpracovávejte při teplotách do 25°C. 

Z
 


 

 

Certifikáty Acai 100% Juice: